flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag

Visi receptai

flag

Avinžirnių užtepėlė

flag
flag

VASARIŠKOS SALOTOS

flag
flag

Pyragėliai su brokoliais ir žirniais

flag
flag

Vištienos troškinys su paprikomis

flag
flag

Pikantiškas pyragas su vištiena ir žirneliais

flag
flag

Tuno salotos su jogurtiniu padažu

flag
flag

Aštrus meksikietiškas troškinys

flag
flag

Lęšių mišrainė

flag
flag

Silkė pataluose

flag
flag

Keptos duonos ir pupelių mišrainė

flag
flag

Burokėlių salotos su pupelėmis

flag
flag

Sumuštiniai su tunu ir žirneliais

flag
flag

Suktinukai su avokadais ir pupelėmis

flag
flag

Burokėlių sriuba su baravykais ir šonine

flag
flag

Rytietiški kiaušiniai, kepti pomidoruose „Shakshuka”

flag
flag

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu ir kariu

flag
flag

Priešpiečių salotos stiklainiuke

flag
flag

Traškus avinžirnių užkandis vakarui

flag
flag

Sveikesnės plonapadės picos su daržovėmis

flag
flag

Trinta pomidorų ir bazilikų sriuba

flag
flag

Pikantiški pyragėliai su vengrišku mišiniu

flag
flag

Šokoladinis pyragas be miltų

flag
flag

Sveikuoliški bananiniai keksiukai

flag
flag

Kreminė kukurūzų sriuba su jūros gėrybėmis

flag
flag

Burokėlių ir ožkų sūrio salotos

flag
flag

Salotų krepšeliai su riešutais ir daržovėmis

flag
flag

Mėsos kukulaičiai pomidorų padaže

flag
flag

Humuso užtepėlė prie daržovių lazdelių

flag
flag

Avinžirnių užtepėlė

flag

Kiekis: plate 4-6

Ingredientai:

  • 1 GLOBUS avinžirnių indelis
  • 12 žaliųjų alyvuogių
  • 3 skiltelės rauginto česnako
  • Žaliosios citrinos sultys
  • Marinuotas imbieras
  • Pipirai, druska
  • Žiupsnelis cukraus
flag
  1. Trintuvu sutriname GLOBUS konservuotus avinžirnius, alyvuoges ir česnako skilteles.
  2. Įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, įmetame juostelę imbiero, pipirų, druskos, truputį cukraus.
  3. Viską dar kartą sutriname.
  4. Gautą masę apipilame aliejumi.

Užtepėlės užteks vienam kartui 6 žmonių kompanijai. Idealiai tinka su rūkyta vištiena.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Jorūnei.

VASARIŠKOS SALOTOS

flag

Laikas: clock 5 min.

Kiekis: plate 3-4

Ingredientai:

  • 200 g. braškių
  • 200 g. arbūzo minkštimo
  • 100 g. mažų mocarelos sūrio rutuliukų
  • 5 valgomųjų šaukštų kukurūzų (Gaminau su „Globus“)
  • 100 g. mėgstamų salotų mišinio
  • 1-2 valgomųjų šaukštų balzaminio acto
  • Žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų
flag
  1. Smulkintas salotas, kubeliais pjaustytą arbūzą, pusiau perpjautas braškes, mocarelos sūrio kamuoliukus, kukurūzus beriame į dubenį.
  2. Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, užpilame balzaminio acto ir labai atsargiai išmaišome.

Paprastos, bet labai gardžios salotos paruoštos. Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraštininkei Loretai iš Joniškėlio.

Pyragėliai su brokoliais ir žirniais

flag

Laikas: clock 30

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla
  • Brokolis
  • 3 šaukštai GLOBUS žaliųjų žirnelių
  • 1-2 vnt. svogūnų
  • 1 vnt. kiaušinis plakiniui
  • Sezamo sėklos
flag
  1. Brokolį ir svogūnus susmulkinti ir pakepti.
  2. Atšildyti tešlą, pakočioti, supjaustyt į kvadratus arba apskritimus.
  3. Ant tešlos dėti įdarą (brokolius su svogūnais), paberti GLOBUS žaliųjų žirnleių.
  4. Pyragėlių šonus suskleisti, sulipinti kiaušinio plakiniu.
  5. Aptepti pyragėlių viršų ir apibarstyti sezamo sėklomis.
  6. Orkaitėje, įkaitintoje iki 170-180 laipsnių, kepama, kol gražiai apskrus – apie 20 min.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Nivetai.

 

Vištienos troškinys su paprikomis

flag

Laikas: clock 40-60 min

Kiekis: plate 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio GLOBUS Letcho
  • Pusės stiklainio GLOBUS saldžiųjų kukurūzų
  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 1 stiklinės ryžių
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Vištieną supjaustyti juostelėmis.
  2. Supjaustytus vištienos gabaliukus apibarstyti paprika, druska ir pipirais, o tuomet pakepinti keptuvėje.
  3. Ant apkeptų vištienos gabalėlių pilti GLOBUS Letcho ir kukurūzus, gerai pamaišyti.
  4. Leisti vištienai pasitroškinti bent 15 min.
  5. Tuo tarpu išsivirti ryžius garnyrui.

Pikantiškas pyragas su vištiena ir žirneliais

flag

Laikas: clock 40 min

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS žaliųjų žirnelių ir supjautytų morkų
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 1 kiaušinio (plakiniui)
  • 1 kiaušinio įdarui
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 arbatinio šaukštelis paprikos miltelių
  • 2 skiltelių česnako
  • Šiek tiek miltų pabarstymui
flag

Paruošimas:

  1. Supjaustyti vištą kvadratėliais, apibarstyti paprika, druska, pipirais, užspausti česnaką.
  2. Keptuvėje pakepinti.
  3. Į tą pačią keptuvę berti GLOBUS žirnelius su morkomis, pilti grietinėlę, įmaišyti kiaušinį.
  4. Tuo tarpu išsikočioti sloksniuotą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, pusę pakloti į formą.
  5. Ant tešlos supilti vištienos mišinį.
  6. Viršų užkloti sluoksniuota tešla.
  7. Su šakute suplakti kiaušinį, aptepti viršų plakiniu, prabadyti skylutes ir dėti į orkaitę 30-40 min.

Tuno salotos su jogurtiniu padažu

flag

Laikas: clock 30 min

Kiekis: plate 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio GLOBUS kukurūzų
  • 1 stiklainio GLOBUS žirnelių
  • 2 skardinių tuno
  • 2-3 virtų kiaušinių
  • 2 morkų
  • 1 didelio agurko
  • 200 g jogurto
  • Pusės citrinos sulčių
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • Žiupsnio pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Agurkus supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti pagal lėkštės briauną.
  2. Tuomet į lėkšte išberti kukurūzus.
  3. Sutarkuoti morkas, jas taip pat išdėlioti sluoksniu po kukurūzų.
  4. Supjaustyti virtus kiaušinius ir sudėlioti lėkštėje.
  5. Į lėkštės centrą suberti žirnelius ir ant jų sudėti tuną.
  6. Jogurtą sumaišyti su citrina, druska, pipirais ir supilti ant tuno.

Aštrus meksikietiškas troškinys

flag

Laikas: clock 30-40 min.

Kiekis: plate 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • 2 skardinių GLOBUS čili daržovių mišinio
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 1 stiklinės sultinio
  • 2 stiklinių vandens
  • 1 čili pipiro
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų tarkuoto Čederio sūrio
  • 1 stiklinės virtų bolivinės balandos kruopų
flag

Paruošimas:

  1. Išsivirti bolivines balandas.
  2. Morkas ir svogūną smullkiai supjaustyti, pakepti puode ant aliejaus.
  3. Įspausti česnako.
  4. Supjaustyti čili pipirą ir sumesti į puodą.
  5. Suberti GLOBUS čili daržovių mišinį, sultinį, likusius prieskonius, druską, pipirus, bolivines balandas ir užpilti vandeniu.
  6. Viską patroškinti apie 20 min.
  7. Sutarkuoti sūrį.
  8. Troškinį supilti į dubenėlius ir užbarstyti sūriu.

Lęšių mišrainė

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų lęšių
  • 1 svogūno
  • 2 kiaušinių
  • Karšto rūkymo filės
  • Krapų
  • 1-2 šauktų majonezo
flag

Paruošimas:

  1. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje ir atvėsinti.
  2. Virtus kiaušinius ir karšto rūkymo filė smulkiai supjaustyti.
  3. Visus ingredientus sumaišyti su krapais, lęšiais ir majonezu.

Silkė pataluose

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų burokėlių kubeliais
  • 300 g silkės
  • 6 virtų kiaušinių
  • 5 virtų bulvių
  • 3 virtų morkų
  • 1 svogūno
  • Ryšulėlio žalumynų
  • 4 šaukštų žalumynų
flag

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus susmulkinti kubeliais.
  2. Į pasirinktą indą dėti sluoksniais visus ingredientus: silkę, svogūnus, virtas bulves, kiaušinius, morkas, „GLOBUS“ raudonuosius burokėlius.
  3. Kiekvieno sluoksnio viršų plonai aptepti majonezu.
  4. Silkę pataluose palaikyti bent porą valandų šaldytuve.
  5. Prieš patiekiant apibarstyti susmulkintais žalumynais.

Keptos duonos ir pupelių mišrainė

flag

Laikas: clock 30 min.

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų sviestinių pupelių
  • 150 g fermentinio sūrio
  • Česknako
  • 2-3 šaukštų majonezo
  • 4 riekelių keptos duonos
flag

Paruošimas:

  1. Keptą duoną ištrinti česnaku;
  2. Keptą duoną bei sūrį supjaustyti kubeliais.
  3. Suberti GLOBUS sviestines pupeles.
  4. Jei norisi – papildomai įspausti česnako;
  5. Visus ingredientus sumaišyti su majonezu.

Burokėlių salotos su pupelėmis

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų burokėlių kubeliais
  • Pusės skardinės GLOBUS garuose ruoštų sviestinių pupelių
  • 1 marinuoto agurko
  • 1 svogūno
  • 3-4 šaukštų majonezo
flag

Paruošimas:

  1. Marinuotus agurkus ir svogūną supjaustyti kubeliais.
  2. Suberti burokėlius kubeliais GLOBUS
  3. Suberti sviestines pupeles GLOBUS.
  4. Salotas pabarstyti druska ir pipirais, sumaišyti su majonezu.

Sumuštiniai su tunu ir žirneliais

flag

Laikas: clock 15 min.

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • Pusės skardinės GLOBUS konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 1 skardinės tuno savo sultyse (gali būti ir aliejuje)
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • Poro
flag

Paruošimas:

  1. Visus ingredientus sudėti į maisto kombainą ir susmulkinti iki vientisos masės.
  2. Gautą masę tepti ant duonos, skrebučio ar trapučio.
  3. Galima įdėti 1-2 šaukštus majonezo.
  4. Papuošimui naudoti poro griežinėlius.

Suktinukai su avokadais ir pupelėmis

flag

Laikas: clock 30 min.

Kiekis: plate 1-2 porcijos

Ingredientai:

  • 4 šaukštų Globus čili mišinio
  • Pusės avokado
  • 1 pomidoro
  • 2 tortilijų blynų
  • 2 šaukštų jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 40 g Čederio sūrio
  • 1 stiklinės Iceberg salotų
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Avokadą ir pomidorą supjaustyti kvadratėliais.
  2. Icebergą supjaustyti riekelėmis.
  3. Jogurtą, česnaką, paprikos miltelius, druską sutrinti iki vientiso padažo.
  4. Čederio sūrį sutarkuoti.
  5. Ant tortilijos blyno dėti šiek tiek padažo, icebergo, pomidorų, avokado, šaukštą Globus čili mišinio ir sūrio.
  6. Tortilijos blyno kraštus užlankstyti ir susukti į suktinuką.

Burokėlių sriuba su baravykais ir šonine

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės Globus burokėlių
  • 2 šaukštų džiovintų baravykų
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • Kelių riekelių šoninės
  • Žiupsnio šviežių petražolių
  • 2 kubelių jautienos sultinio
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 2 bulvių
  • 2 skiltelių česnako
  • Grietinės serviravimui
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 litro vandens
flag

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustyti ir keptuvėje pakepinti šoninę, išimti ant popierinio rankšluostėlio.
  2. Morkas ir svogūnus susmulkinti, pakepti aliejuje, kol suminkštės.
  3. Įmaišyti pomidorų pastos.
  4. Bulves supjaustyti nedideliais gabalėliais.
  5. Ant pakepintų morkų ir svogūnų pilti vandenį, užvirti ir įmesti sultinio kubelius.
  6. Tuomet į verdančią sriubą suberti burokėlius, smulkintas petražoles, šoninę, grybus.
  7. Įspausti česnako ir užbarstyti druskos ir pipirų.
  8. Sriubą virti uždengtu dangčiu ant neaukštos ugnies apie 30-40 min.
  9. Serviruojant galima sriubą pagardinti grietine ar žolelėmis.

Rytietiški kiaušiniai, kepti pomidoruose „Shakshuka”

flag

Laikas: clock 40 min.

Kiekis: plate 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio Globus pomidorų
  • 4 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 šaukštelio kumino miltelių
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Žiupsnio šviežios kalendros
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
flag

Paruošimas:

  1. Supjaustyti svogūną, papriką ir Globus pomidorus smulkiais kubeliais.
  2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti supjaustytas daržoves, kol suminkštės, įspausti česnaką.
  3. Ant pakeptų daržovių užbarstyti kumino miltelių, druskos ir pipirų.
  4. Toje pačioje keptuvėje daržovėse padaryti duobeles ir į jas atsargiai įmušti kiaušinius.
  5. Uždengti keptuvę dangčiu ir ant silpnos kaitros pakepti dar 5−10 min., kol kiaušiniai bus norimo kietumo.
  6. Viršų apibarstyti šviežiais kalendros lapeliais.

Avinžirnių troškinys su kokosų pienu ir kariu

flag

Laikas: clock 30 min.

Kiekis: plate 2-3 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio Globus avinžirnių
  • 1 skardinės kokosų pienas
  • 2 šaukštų raudonojo kario pastos
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 šaukšto tarkuoto imbiero
  • 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 1 stiklinės ryžių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti keptuvėje su aliejumi.
  2. Sutarkuoti imbierą ir suberti į keptuvę su svogūnu.
  3. Ant pakepinto svogūno dėti kario pastos ir gerai išmaišyti, užpilti kokoso aliejumi.
  4. Suberti avinžirnius ir likusius prieskonius.
  5. Troškinti apie 30 min. neaukštoje temperatūroje.
  6. Tuo tarpu išvirti ryžius.

Priešpiečių salotos stiklainiuke

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 1 porcija

Ingredientai:

  • Pusės skardinės Globus juodųjų pupelių
  • Pusės indelio Globus kukurūzų
  • Saujos špinatų
  • 1 šaukšto pakepintų moliūgų ir saulėgrąžų sėklų
  • Pusės avokado
  • 1 pomidoro
  • Pusės stiklinės raudonųjų kopūstų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  • 1 arbatinio šaukštelio klevų sirupo
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Susmulkinti pomidorą, avokadą ir kopūstą.
  2. Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, garstyčias, klevų sirupą ir prieskonius.
  3. Paimti stiklainėlį ir sluoksniais suberti daržoves.
  4. Viršų pabarstyti sėklomis, užpilti padažu ir likusią dalį užpildyti špinatais.

Traškus avinžirnių užkandis vakarui

flag

Laikas: clock 60 min.

Kiekis: plate 3-4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklinės Globus avinžirnių
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių džiovintų rozmarinų
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • Žiupsnio druskos
flag

Paruošimas:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  2. Avinžirnius nusausinti popieriniu rankšluostėliu.
  3. Inde sumaišyti avinžirnius su visais prieskoniais.
  4. Skardą iškloti folija ir tolygiai paskirstyti prieskoniais padengtus avinžirnius.
  5. Kepti apie 30−40 min., kol avinžirniai taps traškūs kaip riešutai.

Sveikesnės plonapadės picos su daržovėmis

flag

Laikas: clock 30 min.

Kiekis: plate 2-3 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio Globus pomidorų
  • 1 skardinės Globus kukurūzų ir paprikų mišinio
  • 1 lavašo lakšto
  • 100 g kumpio
  • 200 g Mocarelos sūrio
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Iš lavašo išsipjauti delno dydžio apskritimus.
  2. Globus pomidorus sutrinti maisto smulkintuvu iki vientisos pastos.
  3. Kumpelį supjaustyti nedideliais kvadratėliais.
  4. Mocarelos sūrį suplėšyti nedideliais gabalėliais.
  5. Lavašo apskritimus išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir lengvai patepti pomidorų pasta.
  6. Pabarstyti kumpiu, dėti Mocarelos sūrio gabalėlius ir apibarstyti Globus kukurūzais.
  7. Paruoštas mini picas apibarstyti druska ir pipirais.
  8. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 5-10 min., kol sūris išsilydys.

Trinta pomidorų ir bazilikų sriuba

flag

Laikas: clock 20 min

Kiekis: plate 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio Globus pomidorų (720 ml)
  • 1 saujos šviežių bazilikų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 sultinio kubelių
  • 2 morkų
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 čili pipiras
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Susmulkinti morkas, svogūną, papriką ir čili pipirą.
  2. Daržoves pakepti puode ant šlakelio alyvuogių aliejaus, kol šiek tiek suminkštės.
  3. Į tą patį puodą supilti Globus pomidorus su sultimis, įspausti česnaką, pabarstyti prieskoniais, užvirti.
  4. Į verdančią sriubą įdėti sultinio kubelius, gerai išmaišyti ir leisti pavirti apie 15 min.
  5. Susmulkinti bazilikus, sumesti į sriubą ir maisto smulkintuvu sutrinti iki vientisos masės.
  6. Galima patiekti su pilno grūdo duonele.

Pikantiški pyragėliai su vengrišku mišiniu

flag

Laikas: clock 50-60 min

Kiekis: plate 6 pyragėliai

Ingredientai:

  • 1/2 skardinės Globus vengriško mišinio
  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 5 vidutinių pievagrybių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto grietinės
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • Miltų (pabarstymui)
flag

Paruošimas:

  1. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškočioti į didelius stačiakampius.
  2. Pievagrybius susmulkinti ir pakepinti keptuvėje su aliejumi. Pabarstyti druska ir pipirais bei įmaišyti šaukštą grietinės.
  3. Sutarkuoti fermentinį sūrį.
  4. Svogūnų laiškus supjaustyti žiedeliais.
  5. Globus vengrišką mišinį sumaišyti su pakepintais pievagrybiais, sūriu ir svogūnų laiškais.
  6. Ant miltais pabarstyto paviršiaus patiesti vieną sluoksniuotos tešlos lakštą ir vienodu atstumu šaukštu suformuoti šešis įdaro kauburėlius.
  7. Likusį tešlos lakštą kloti ant viršaus, supjaustyti į šešis stačiakampius.
  8. Kiekvieno stačiakampio kraštus gerai užspausti, viršų pradurti šakute.
  9. Kiaušinį suplakti ir šiuo plakiniu aptepti pyragėlių viršų.
  10. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20−30 min.

Šokoladinis pyragas be miltų

flag

Laikas: clock 50 min.

Kiekis: plate 6 asmenims

Ingredientai:

  • Skardinė Globus juodųjų pupelių
  • 100 g juodo šokolado (tirpinimui)
  • 50 g juodojo šokolado
  • 2 šaukštai kakavos
  • 1 šaukštas medaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 bananas
flag

Paruošimas:

  1. Ištirpint 100 g šokolado, visą likusią dalį smulkiai sulaužyti.
  2. Bananą sulaužyti į smulkesnius gabaliukus.
  3. Visus ingredientus, išskyrus laužytą šokoladą, sudėti į maisto kombainą ir susmulkinti iki vientisos masės.
  4. Laužytus šokolado gabaliukus į sutrintą masę įmaišyti ranka.
  5. Padengti skardą kepimo popieriumi ir kišti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  6. Kepti 30 min.
  7. Iškepusį pyragą atvėsinti ir palaikyti bent porą valandų šaldytuve.

Sveikuoliški bananiniai keksiukai

flag

Laikas: clock 40 min.

Kiekis: plate 8 vnt.

Ingredientai:

  • 1 stiklinės Globus konservuotų avinžirnių
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • 1 šaukštas šokolado lašelių
  • 2 šaukštai riešutų sviesto
  • 2 bananai
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio obuolių acto
flag

Paruošimas:

  1. Actą sumaišyti su soda, kol suputos.
  2. Bananus susmulkinti mažesniais gabalėliais.
  3. Visus ingredientus iš eilės suberti į maisto smulkintuvą, užpilti sodos ir acto mišiniu.
  4. Viską sutrinti iki vientisos masės.
  5. Pasiruošti kepimo formeles ir šaukštu tolygiai paskirstyti sutrintą masę.
  6. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20 min.

Kreminė kukurūzų sriuba su jūros gėrybėmis

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 4-6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklinės Globus kukurūzų
  • 1 svogūno
  • 2 saliero stiebų
  • Pusės cukinijos
  • 1 morkos
  • 2 sultinio kubelių
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto šviežių krapų
  • 1 stiklinės grietinėlės
  • 200 g lašišos
  • 100 g krevečių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 2 stiklinių vandens
flag

Paruošimas:

  1. Svogūnus, salierus ir cukiniją supjaustyti smulkiais kubeliais.
  2. Morką supjaustyti griežinėliais.
  3. Lašišą supjaustyti smulkiais gabalėliais.
  4. Keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinti daržoves, suberti lašišą, krevetes ir kukurūzus.
  5. Užpilti grietinėle ir įmesti sultinio kubelius.
  6. Įspausti česnaką.
  7. Pabarstyti žiupsniu druskos ir pipirų.
  8. Palikti puodą pavirti. Leisti grietinėlei sutirštėti
  9. Įpilti vandens, jei sriuba per tiršta ir dar šiek tiek pavirti.
  10. Susmulkinti krapus ir jais apibarstyti paruoštą sriubą.

Burokėlių ir ožkų sūrio salotos

flag

Laikas: clock 20 min.

Kiekis: plate 1 porcija

Ingredientai:

  • pusės skardinės Globus burokėlių
  • 2 saujų gražgarstės salotų
  • 5 braškių
  • 2 šaukšų minkšto ožkų sūrio
  • 30 g kedrinių pinijų
  • šaukštelio balzaminio padažo
  • žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Sausoje keptuvėje pakepinti kedrines pinijas, kol šiek tiek apskrus.
  2. Į lėkštę dėti gražgarstes, užberti burokėlius.
  3. Braškes supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant burokėlių.
  4. Šaukšteliu ant salotų paskirstyti ožkų sūrį ir užbarstyti pakepintomis kedrinėmis pinijomis.
  5. Ant viršaus pabarstyti druskos ir pipirų bei apšlakstyti balzaminiu padažu.

Salotų krepšeliai su riešutais ir daržovėmis

flag

Laikas: clock 20 min+

Kiekis: plate 2 porcijos

Ingredientai:

  • 1/2 skardinės Globus saldžiųjų kukurūzų ir paprikų
  • 1 nedidelės gūžės tvirtų salotų (Lolo Rosso)
  • 100 g anakardžių riešutų
  • 2 morkų
  • 2 nedidelių agurkų
  • 1 vištienos krūtinėlės
  • 3 šaukštų jogurto
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • 1 šaukšto čili dribsnių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
flag

Paruošimas:

  1. Išdėlioti lėkštėje nuplautus salotų lapus po vieną
  2. Agurkus ir morkas supjaustyti šiaudeliais, išdėlioti ant salotų
  3. Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje
  4. Pakepinti vištienos gabalėlius ir dėti ant salotų lapų su morkomis ir agurkais
  5. Natūralų jogurtą sumaišyti su sojos padažu
  6. Apibarstyti svogūnų laiškais, čili dribsniais ir riešutais
  7. Apšlakstyti jogortiniu padažu
  8. Ant viršaus pabarstyti Globus kukurūzais ir paprikomis.

Mėsos kukulaičiai pomidorų padaže

flag

Laikas: clock 30 min.

Kiekis: plate 4 porcijos

Ingredientai:

  • 1 stiklainio Globus pomidorų (720 ml)
  • 400 g faršo
  • 2 morkų
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Spagečių makaronų
  • 30 g Permezano sūrio
flag

Paruošimas:

  1. Išvirti makaronus.
  2. Morkas smulkiai sutarkuoti.
  3. Faršą sumaišyti su morkomis ir įmuštu kiaušiniu, pabarstyti druska ir pipirais.
  4. Formuoti kąsnio dydžio kukulaičius ir juos lengvai apkepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
  5. Išberti Globus pomidorus į indą ir sutrinti maisto smulkintuvu.
  6. Pomidorų tyrę supilti ant kukulaičių ir uždengus dangtį patroškinti nedidelėje temperatūroje 15 min.
  7. Užtarkuoti permezano sūrio ir paruoštus kukulius patiekti prie makaronų.

Humuso užtepėlė prie daržovių lazdelių

flag

Laikas: clock 20 min+

Kiekis: plate 4-5 porcijos

Ingredientai:

  • 1 skardinės Globus avinžirnių
  • 1 šaukšto sezamų pastos Tahini
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kumino
  • 1 arbatinio šaukštelio kalendros
  • 1 arbatinio šaukštelio maltos paprikos
  • Pusės citrinos sulčių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio šviežios kalendros
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Nulupti česnaką.
  2. Į maisto smulkintuvą suberti nusausintus avinžirnius, česnakus, sezamų pastą bei prieskonius ir sutrinti iki vientisos masės.
  3. Įspausti citrinos ir dar šiek tiek patrinti, kol avinžirnių masė taps vientisos konsistencijos.
  4. Sutrintą masę išimti į dubenį, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais ir šviežios kalendros lapeliais.
  5. Patiekti su mėgstamomis daržovių lazdelėmis.

Mus įkvepia jūsų sukurti receptai!

GLOBUS Produkcija

flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >

Apie GLOBUS

Mes kruopščiai atrenkame užaugintas daržoves ir užtikriname, kad jos atitiktų aukščiausius kokybės standartus. Apdirbimo metu daržovės išsaugo visas vertingas maisto medžiagas, kad ant jūsų stalo patektų sveiki ir maistingi produktai.

flag

Globus kokybės sistema

Sertifikavimas

  •  IFS / BRC
  •  BIO
  •  IP
  • Hungarian Product
Auditas

  •  TESCO
  •  LIDL
  •  CONRAD
  •  REWE
  •  PRINCESS
flag