flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag

Visi receptai

flag

Sviestinių pupelių salotos

flag

Bolivinės balandos salotos su saldžiomis bulvėmis ir obuoliais

flag

Meksikietiška bolivinė balanda

flag

Salotos su bolivine balanda ir kukurūzais

flag

Vegetariški mėsainių paplotėliai su cukinija ir kukurūzais

flag

Salotos su burokėliais ir avinžirniais

flag

Silkė su burokėliais ir avokadais

flag

Česnakinės krevetės su sviestinėmis pupelėmis

flag

Sumuštiniai su raudonųjų pupelių ir burokėlių užtepėle

flag

Burokėlių, pupelių ir raugintų agurkų salotos

flag

Takos su avinžirniais

flag

Vasariškos avinžirnių salotos su feta

flag

Sluoksniuotos tešlos pyragas su daržovėmis ir kumpiu

flag

Cukinijų blyneliai su konservuotais žirneliais

flag

Kukurūzų ir makaronų salotos

flag

Salotos su pupelėmis ir kukurūzais

flag

Pikantiška pupelių užtepėlė

flag

Traškūs koldūnai su žirneliais ir morkytėmis

flag

Tradicinė žaliųjų žirnelių sriuba

flag

Kukurūzų ir pupelių salotos

flag

Gaivios burokėlių salotos su kiviais, fetos sūriu ir graikiniais riešutais

flag

Burokėlių-aviečių-mėtų kokteilis

flag

Marokietiškas kuskusas su daržovėmis

flag

Troškinys su avinžirniais

flag

Veganiška Paella

flag

Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba

flag

Briuselio kopūstai su sūriu ir baltosiomis pupelėmis

flag

Batųjų pupelių salotos

flag

Sviestinių pupelių salotos

Ingredientai:

  • 2 skardinių paruoštų garuose GLOBUS sviestinių pupelių
  • 1 didelio agurko
  • saujos vyšninių pomidoriukų
  • 4 smulkintų žaliųjų svogūnų
  • 200 g petražolių
  • 15-20 mėtos lapelių
  • 1 citrinos žievelė ir sulčių
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. raudonėlio
flag

Paruošimas:

  1. Sudėkite supjaustytus ir susmulkintus agurkus, pomidorus, svogūnus, petražoles, mėtas ir GLOBUS sviestines pupeles į vieną didelį dubenį.
  2. Pridėkite citrinos žievelės, pagardinkite prieskoniais.
  3. Apšlakstykite salotas citrinų sultimis ir aliejumi. Viską sumaišykite, paragaukite ir pridėkite dar prieskonių, jei jų trūksta.

Bolivinės balandos salotos su saldžiomis bulvėmis ir obuoliais

Ingredientai:

  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 skardinių GLOBUS Vital bolivinių balandų
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 200 g saldžios bulvės supjaustytos stambiais kubeliais
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 60 ml obuolių acto
  • 2 didelių obuolių supjaustytų kubeliais
  • 60 g smulkintų petražolių
  • ½ plonai supjaustyto raudono svogūno
  • 1,5 kg lapinio kopūsto
flag

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ant kepimo skardos išdėliokite saldžiąsias bulves, apšlakstykite 1 šaukštu aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite apie 25 minutes, tuomet pamaišykite ir kepkite tol, kol suminkštės bei įgaus aukso spalvą. Atvėsinkite.
  2. Puode sumaišykite likusį aliejų su obuolių actu, pabarstykite prieskoniais. Įdėkite bolivinę balandą, saldžiąsias bulves, obuolius, petražoles, svogūną ir smulkintą lapinį kopūstą.

Meksikietiška bolivinė balanda

Ingredientai:

  • 1 smulkiai supjaustytos saldžiosios paprikos (spalva nesvarbi)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 a. š. čili prieskonių
  • 1 a. š. kmynų prieskonių
  • 1 a. š. raudonėlių
  • 1/2 a. š. druskos
  • 2 skardinių GLOBUS Vital bolivinių balandų
  • 2 skardinių paruoštų garuose GLOBUS raudonųjų pupelių
  • 2 skardinių konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
  • 1 skardinės GLOBUS Gold saldžiųjų kukurūzų
  • 130 ml vandens
  • 3 v. š. susmulkintų, šviežių kalendrų
  • 1 laimo
  • jalapeno pipirų
  • tarkuoto fermentinio sūrio
flag

Paruošimas:

  1. Didelėje keptuvėje su dangčiu ant vidutinės ugnies pakaitinkite aliejų. Įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir papriką bei palikite kepti 4 minutes, kol suminkštės.
  2. Pridėkite česnaką, čili prieskonius, kmyną, raudonėlius ir druską. Kepkite 30 sekundžių ir įdėkite bolivinę balandą. Maišykite, kol prieskoniai ir aliejus įsigers.
  3. Sudėkite pupeles, konservuotus smulkintus pomidorus, jalapenus pagal norimą aštrumą, kukurūzus ir įpilkite vandens. Viską užvirkite, uždėkite dangtį ir sumažinkite kaitrą. Leiskite lengvai virti apie 20 minučių, kol bolivinė balanda taps trapi ir didžioji dalis sulčių susigers. Retkarčiais pamaišykite ir įpilkite vandens, jei mišinys atrodys sausas.
  4. Pridėkite kalendros, patarkuokite laimo žievelės tiesiai virš keptuvės. Įspauskite laimo sulčių, viską sumaišykite, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio ir patiekite.

Salotos su bolivine balanda ir kukurūzais

Ingredientai:

  • 1 skardinės GLOBUS Gold saldžiųjų kukurūzų
  • 1 v. š. citrinos žievėlės
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • ½ pakelio lydyto, nesūdyto sviesto
  • 1 v. š. medaus
  • ½ a. š. druskos
  • 1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 skardinių GLOBUS Vital bolivinių balandų
  • 4 smulkintų konservuotų svogūnėlių
  • 65 g smulkintos mėtos
flag

Paruošimas:

  1. Padažui sumaišykite citrinų žievelės drožles, citrinos sultis, sviestą, medų, druską ir pipirus dideliame puode.
  2. Sudėkite jau paruoštą GLOBUS Vital bolivinę balandą į puodą su padažu ir maišykite tol, kol viskas įsigers. Suberkite kukurūzus, svogūnėlius, mėtą bei druską ir pipirus pagal skonį.

Vegetariški mėsainių paplotėliai su cukinija ir kukurūzais

Ingredientai:

  • 1,5 kg tarkuotos cukinijos
  • 30 g smulkiai pjaustytų svogūnų
  • 1 skardinės GLOBUS Gold saldžiųjų kukurūzų
  • 260 g pupelių arba kitokių miltų
  • 520 g duonos trupinėlių
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 2 a. š. druskos
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 a. š. maltos saldžiosios paprikos šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 500 ml cukinijos sulčių arba vandens
flag

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir patieskite kepimo popierių, išteptą aliejumi.
  2. Nusausinkite cukiniją padėdami ją tarp dviejų rankšluosčių ir spausdami taip, kad išbėgtų vanduo. Vandens neišpilkite, kaupkite jį atskirame dubenėlyje.
  3. Atskirame dubenėlyje išmaišykite sausus ingredientus kartu su prieskoniais. Po truputį pilkite cukinijos sultis ir maišykite tol, kol viskas susimaišys.
  4. Svogūnus ir saldžiuosius kukurūzus suberkite į jau paruoštą tešlą. Dėkite prieskonius pagal skonį ir išmaišykite.
  5. Formuokite mėsainių paplotėlius ir dėkite juos ant kepimo skardos. Kiekvieną paplotėlį apšlaistykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes tol, kol dugnas pradės geltonuoti. Paplotėlius apverskite ir kepkite dar 5-7 minutes, kol viršus taps auksinės – rudos spalvos.

Salotos su burokėliais ir avinžirniais

Ingredientai:

  • 2 skardinių paruoštų garuose GLOBUS avinžirnių
  • 100 g fetos sūrio
  • 1 skardinės paruoštų garuose GLOBUS burokėlių kubeliais
  • 5 rudųjų pievagrybių
  • 1 saujos šviežių gražgarsčių
  • 1 a. š. medaus
  • 1 žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. sviesto
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Pasiruoškite reikiamus prieskonius, supjaustykite riekelėmis pievagrybius, pasidėkite sūrį. Į lėkštę dėkite saują gražgarsčių lapų, išrikiuokite šalia burokėlius, sutrupkite fetos sūrį.
  2. Pievagrybius apkepkite keptuvėje kelias minutes su gabalėliu sviesto, druska ir pipirais. Sudėkite greta burokėlių.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite avinžirnius ir kelias minutes pakepinkite. Berkite aitriosios paprikos miltelių ir įdėkite medaus. Intensyviai maišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų prieskoniais. Kai avinžirniai įgaus auksinį atspalvį, išjunkite kaitrą ir sudėkite juos šalia kitų salotoms paruoštų ingredientų.
  4. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

Silkė su burokėliais ir avokadais

Ingredientai:

  • 3 silkių filė gabaliukų
  • 1 skardinės paruoštų garuose GLOBUS burokėlių kubeliais
  • 2 prinokusių avokadų
  • majonezo arba natūralaus jogurto
  • saujelės šviežių krapų
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
flag

Paruošimas:

  1. Silkių filė supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su paruoštais garuose GLOBUS burokėliais.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir taip pat supjaustykite kubeliais.
  3. Ingredientus sluoksniais dėkite į vienos porcijos salotines ar platesnes stiklines tokia tvarka: burokėliai, avokadai, silkė. Ant viršaus uždėkite arbatinį ar valgomąjį šaukštą majonezo arba natūralaus jogurto, pagardinkite pipirais ir papuoškite smulkintais krapais.

Česnakinės krevetės su sviestinėmis pupelėmis

Ingredientai:

  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 džiovintų čili arba jalapeno pipirų
  • lauro lapų
  • ¼ pomidoro
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 skardinės paruoštų garuose GLOBUS sviestinių pupelių
  • 140 ml vištienos sultinio
  • 500 g vidutinio dydžio krevečių
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 2 v. š. petražolių
  • paskrudintos duonos (nebūtina)
flag

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Kol orkaitė įkais, didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite 2 šaukstus aliejaus. Į keptuvę įdėkite 1 smulkintą česnako skiltelę, čili pipirus, lauro lapą ir kepkite maišydami 1-2 minutes, neleiskite česnakui sudegti. Įdėkite pomidorą, pabarstykite druska, pipirais ir maišydami bei trindami kepkite apie 5 minutes.
  3. Gautą pomidorų pastą kepkite iki tol, kol ji taps ryškiai raudona ir karamelizuota, o tada suberkite pupeles bei įpilkite vištienos sultinio. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 3-4 minutes, kol viskas sutirštės. Įdėkite prieskonių pagal skonį.
  4. Sumaišykite likusias 2 smulkintas česnako skilteles, 2 šaukštus aliejaus, krevetes ir maltą saldžią papriką viename dubenėlyje bei pabarstykite druska ir pipirais. Maišykite tol, kol krevetės pasidengs visais prieskoniais tolygiai. Ant skardos supilkite pupeles, o ant jų išdėliokite krevetes.
  5. Kepkite orkaitėje apie 3-4 minutes, kol krevetės suminkštės ir taps auksinės spalvos. Ištraukite ir apšlakstykite krevetes likusiais 2 šaukštais aliejaus, pabarstykite ant viršaus petražolių. Patiekite su paskrudinta duona.

Sumuštiniai su raudonųjų pupelių ir burokėlių užtepėle

Ingredientai:

  • 1 skardinės paruoštų garuose GLOBUS burokėlių kubeliais
  • ½ skardinės paruoštų garuose GLOBUS raudonųjų pupelių
  • 1 raudono svogūno
  • balzamiko acto
  • 1-2 česnako skiltelės
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 50 g fetos sūrio
  • prancūziško batono
flag

Paruošimas:

  1. Supjaustykite raudonus svogūnus ir pakepinkite keptuvėje.
  2. Į maisto smulkintuvą sudėkite burokėlius, keptus svogūnus, česnako skilteles, raudonąsias pupeles, druską, balzamiko actą. Smulkinkite iki vientisos konsistencijos, paragaukite ar nieko netrūksta.
  3. Tepkite ant prancūziško batono ir uždėkite fetos sūrio.

Burokėlių, pupelių ir raugintų agurkų salotos

flag

Paruošimas:

  1. Agurkus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su jau paruoštais GLOBUS burokėliais. Viską sudėkite į dubenėlį ir pridėkite sviestinių pupelių.
  2. Viską pagardinkite druska ir mėgstamais prieskoniais, užpilkite aliejumi ir gerai sumaišykite.
  3. Prieš patiekdami papuoškite žalia petražolės šakele.

Takos su avinžirniais

Ingredientai:

  • AVINŽIRNIŲ PARUOŠIMUI:
  • 2 skardinių paruoštų garuose GLOBUS avinžirnių
  • 2 š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. aitriosios paprikos prieskonių
  • 1 a. š. maltos saldžiosios paprikos
  • 1 v. š. druskos
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • SALOTOMS:
  • 150 g tarkuoto raudonojo kopūsto
  • 125 g tarkuotos morkos
  • 2-3 v. š. smulkintos kalendros
  • ½ laimo
  • ½ a. š. druskos
  • PADAŽUI:
  • 1/3 puodelio graikiško jogurto
  • ½ laimo
  • 1-2 v. š. vandens
  • ¼ a. š. druskos
  • ½ a. š. čili prieskonių
  • PATIEKIMUI:
  • tortilijų
  • pjaustyto avokado
  • laimo skiltelių
flag

Paruošimas:

  1. Keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite nusausintus GLOBUS avinžirnius. Ant viršaus berkite aitriosios paprikos prieskonius, saldžiąją papriką, druską, juoduosius pipirus. Nuolat maišykite, kol avinžirniai tolygiai pasidengs prieskoniais ir įgaus auksinę spalvą, kepkite 8-10 min.
  2. Sumaišykite salotų ingredientus ir atskirame dubenėlyje sumaišykite padažą. Į padažą pilkite tiek vandens, kad padažas pasiektų jums norimą konsistenciją.
  3. Ant pašildytų arba pakeptų tortilijų dėkite avinžirnius, salotas, padažą ir galiausiai pagardinkite supjaustytu avokadu bei laimo skiltelėmis.

Vasariškos avinžirnių salotos su feta

Ingredientai:

  • 1 raudono svogūno
  • 1-2 čili pipirų
  • 2 saujų vyšninių pomidoriukų
  • 1 citrinos
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 skardinės paruoštų garuose GLOBUS avinžirnių
  • kelių lapelių mėtos
  • 1 žiupsnelio smulkinto baziliko
  • 100 g fetos sūrio
flag

Paruošimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir čili pipirą, į keturias dalis supjaustykite pomidorus ir viską sumaišykite. Užpilkite 3 šaukštus aliejaus ir įspauskite pusės citrinos sulčių. Pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Paskrudinkite avinžirnius keptuvėje, o tada maždaug 90 % jų suberkite į salotoms skirtą dubenį. Likusius avinžirnius sumalkite ir sumaišykite su paruoštomis daržovėmis. Palaikykite 10-15 min kambario temperatūroje, kad daržovės pasimarinuotų.
  3. Prieš pat patiekimą sumaišykite paskrudintus avinžirnius su marinuotomis daržovėmis, išspauskite likusią citriną ir papuoškite mėtos lapeliais bei smulkintu baziliku. Ant viršaus pabarstykite fetos sūrio.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su daržovėmis ir kumpiu

Ingredientai:

  • 300 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 600 g žiedinių kopūstų
  • 250 g brokolių
  • 250 g morkų
  • 250 g GLOBUS rinktinių žaliųjų žirnelių
  • 1-2 pomidorų
  • 250 g virto kumpio
  • 1 a. š. sviesto
  • 300 g grietinės
  • 3 kiaušinių
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 žiupsnelio malto muskato
  • 1 žiupsnelio druskos
flag

Paruošimas:

  1. Atšildyti sluoksniuotą tešlą. Brokolius ir žiedinius kopūstus nuplauti ir suskirstyti žiedynais.
  2. Morkas nuvalyti ir supjaustyti kubeliais.
  3. Puode užvirinti vandenį ir jį pasūdyti. Sudėti žiedinius kopūstus, brokolius, morkas ir pomidorus bei juos apvirti po 4 min. Pomidorus paskui nulupti.
  4. Suberti apvirtas daržoves į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu.
  5. Kumpį supjaustyti mažais kubeliais.
  6. Sluoksniuotą tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti abu gabalus vieną ant kito ir iškočioti apvalios arba kvadratinės formos blyną priklausomai nuo to, kokią kepimo formą naudosite, prieš tai stalo paviršių pabarsčius miltais.
  7. Sudedamą kepimo formą ištepti sviestu ir įdėti iškočiotą tešlos blyną taip, kad tešlos krašteliai uždengtų formos kraštus.
  8. Kepti tešlą ant vidurinės orkaitės lentynėlės maždaug 10 min. 200°C temperatūroje. Iškepus šiek tiek atvėsinti.
  9. Sumaišyti daržoves su kumpiu, konservuotais GLOBUS žirneliais ir suberti ant apkeptos tešlos tolygiai paskirstant.
  10. Dubenyje gerai išplakti kiaušinius ir grietinę, pagardinti prieskoniais bei druska.
  11. Gautą plakinį tolygiai užpilti ant daržovių, ant viršaus išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus be odelės, pašauti į orkaitę.
  12. Kepti maždaug 35 min ant vidurinės orkaitės lentynėlės. Iškepusį pyragą tuoj pat išimti iš kepimo formos ir patiekti ant stalo.

Cukinijų blyneliai su konservuotais žirneliais

Ingredientai:

  • 400 g cukinijų
  • 1 saujos GLOBUS rinktinių žaliųjų žirnelių
  • 2 kiaušinių
  • 5 v. š. raugintų pasukų
  • 8 v. š. miltų
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 svogūno
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepimui
  • natūralus jogurto padažui
flag

Paruošimas:

  1. Žirnelius išimkite iš indelio ir palikite nuvarvėti.
  2. Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių.
  3. Išsiskyrusį cukinijų skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovėmis suberkite žirnelius, smulkintus svogūnus, išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  4. Supilkite pasukas, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Po šaukštą berkite miltus, kol išsuksite gan tirštą masę. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
  5. Stiklinę kepimo skardą apšlakstykite aliejumi. Šaukštu iš masės išliekite apvalius blynelius.
  6. Kepkite iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
  7. Patiekite kartu su pasūdytu natūraliu jogurtu.

Kukurūzų ir makaronų salotos

Ingredientai:

  • 1 pakelis makaronų
  • 1 maža skardinė kukurūzų „Globus“
  • 150 g kumpio
  • 1 vidutinis raudonas svogūnas
  • grietinė
  • druska, pipirai, bazilikai
  • petražolės (nebūtina)
  • sūris
  • majonezas
flag

Paruošimas:

Prikaistuvyje užvirkite vandenį, įberkite druskos, išvirkite makaronus ir juos nukoškite. Supjaustykite svogūnus ir kumpį, nukoškite konservuotus kukurūzus. Sumaišykite grietinę su majonezu, pagardinkite prieskoniais, įmaišykite svogūnus, kumpį ir kukurūzais, galiausiai supilkite šį padažą ant makaronų ir užberkite tarkuoto sūrio. Paprasta ir greita!

Salotos su pupelėmis ir kukurūzais

Ingredientai:

  • 2 stiklinių ryžių
  • 2 skardinės Globus raudonųjų pupelių;
  • 1 skardinės Globus saldžiųjų kukurūzų
  • Didelio svogūno;
  • Pusės česnako;
  • 300 g. pjaustytų pievagrybių;
  • 200g faršo (veganiškai versijai naudoti – veganišką faršą)
  • 4 didelių pomidorų
  • Raudonosios paprikos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežios smulkintos kalendros
  • Žaliosios citrinos
  • Aliejaus kepimui
flag

Paruošimas:

Keptuveje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, kukurūzus ir pievagrybius, kai pastarieji apskrus, įdėkite papriką ir faršą. Kai viskas apkeps, sudėkite pomidorus, smulkiną kalendrą ir patroškinkite kartu. Prieš baigiant kepti, sudėkite raudonasias Globus pupeles, druską ir pipirus pagal skonį. Patiekite su virtais ryžiais, o viršu apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

Pikantiška pupelių užtepėlė

Ingredientai:

  • 100 g džiovintų pomidorų aliejuje
  • Pusės skardinės GLOBUS raudonųjų pupelių
  • Pusės skardinės GLOBUS garuose ruoštų avinžirnių
  • Šaukšto sezamų pastos tahini
  • 1 svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • Saujos pistacijų - papuošimui
  • 1/2 šaukštelio rūkytos
  • paprikos prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos
flag

Paruošimas:

Pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, apibarstykite rūkytos paprikos prieskoniais. Į dubenį suberkite GLOBUS raudonąsias pupeles, avinžirnius bei pakeptą turinį. Taip pat įdėkite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, žiupsnelį pistacijų ir šaukštą sezamų pastos Tahini. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite druskos pagal skonį. Patiekite su skrudinta duonele ir papuoškite pistacijomis ir gabalėliu saulėje džiovinto pomidoro. Skanaus!

Traškūs koldūnai su žirneliais ir morkytėmis

Ingredientai:

  • 2 skardinių (400 g) GLOBUS Kids žirnelių su mažomis morkomis
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto petražolių
  • 2 šaukštų pieno
  • 80 g miltų
  • 3 šaukštų smulkių džiūvėsėlių
  • 500 ml kepimo aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų, pagal skonį
flag

Paruošimas:

Nusausinkite GLOBUS Kids žirnelius ir morkas. Naudojantis trintuvu susmulkinkite ir sumaišykite svogūną, česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, įpilkite miltų, kad gautumėte vientisą masė. Sudėkite morkas ir žaliuosius žirnelius. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais. Uždenkite masę maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Iš gauto mišinio suformuokite mažus koldūnus ir apvoliokite juos į džiūvėsėliuose. Kepkite koldūnus iki kol apskrus.Nusausinkite iškeptus koldūnus ant virtuvinio popieriaus ir patiekite su sezoniniu padažu.

Ruošimo laikas: 45 minutės

4 porcijoms (20 kamuolių)

 

Tradicinė žaliųjų žirnelių sriuba

Ingredientai:

  • 1 (400 g) skardinės „Globus žirnelių su morkomis
  • 2 petražolių šaknies
  • 3–4 bulvių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • petražolių
  • paprikos prieskonių, druskos
  • pipirų
  • aliejaus arba kitų riebalų
flag

Paruošimas:

Svogūną nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite ant aliejaus ar kitų riebalų. Pabarstykite jį paprika, sudėkite česnaką ir įpylę vandens pagal skonį pagardinkite žolelių prieskoniais. Nepamirškite ir petražolių šaknies. Užvirkite ir, petražolėms suminkštėjus, sudėkite bulvių kubelius. Po 10 minučių galite pridėti daržoves iš GLOBUS skardinės. Po dar 10 minučių sriuba bus paruošta valgyti. Patiekite karštą.

Kukurūzų ir pupelių salotos

Ingredientai:

  • 1 skardinė „Globus“ kukurūzų
  • 1 skardinė „Globus“ raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė „Globus“ baltųjų sviestinių pupelių
  • 1 stiklainis „Globus“ avinžirnių
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Oregano, bazilikas (pasirinktinai)
flag

Paruošimas:

Iš visų konservuotų daržovių išpilkite skystį ir jas nusausinkite. Supjaustykite svogūną į mažais gabaliukais. Viską sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, tada labai gerai išmaišykite. Įdėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš patiekdami papuoškite žolelėmis.

Gaivios burokėlių salotos su kiviais, fetos sūriu ir graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 1 skardinė Globus burokėlių kubeliais
  • 2 kiviai supjaustyti mažais griežinėliais
  • 100 g supjaustyto fetos sūrio
  • 1 puodelis keptų graikinių riešutų
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • Druska ir pipirai, pagal skonį
flag

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite Globus burokėlius su supjaustytais kiviais ir fetos sūriu. Kelias minutes pakepinkite supjaustytus graikinius riešutus ir, kai jie atvės, suberkite į dubenį. Padažą pagaminkite sumaišydami citrinos sultis, medų, balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir garstyčių padažą, ir pagal skonį įberkite druską ir pipirus. Supilkite padažą ant salotų, sumaišykite ir palaikykite šaldytuve bent 1 valandą prieš patiekdami.

Burokėlių-aviečių-mėtų kokteilis

Ingredientai:

  • 70 g „Globus“ burokėlių supjaustytų kubeliais
  • 200 g šviežių aviečių šiek tiek mėtų
  • 15–30 cl pieno
  • 2 šaukštai medaus
flag

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlių kubelius, avietes ir du šaukštus pieno. Naudodami trintuvą (vidutinis greitis), pilkite pieną, kol išgausite norimą skysčio konsistenciją. Įpilkite šiek tiek ledo kubelio ir vėl pasinaudokite trintuvu, kad padarytumėte gėrimą dar gaivesniu. Papuoškite keliais mėtų lapais.

Marokietiškas kuskusas su daržovėmis

Ingredientai:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 225g Globus žirnelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
  • 1 saldžiosios geltonosios paprikos, supjaustytos
  • 150 g mažų morkyčių, supjaustytų
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 400g Globus avinžirnių
  • 1 puodelis / 300ml vištienos ar daržovių sultinio
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio paprikos prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
  • ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • ½ arbatinio šaukštelio salierų druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • Sauja šviežių, pjaustytų petražolių
  • 1/8 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 6 pikantiškų pipirų, supjaustytų
  • 1 puodelio / 175 g. kuskuso
flag

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite raudonąjį svogūną, geltonąją papriką ir morkas, kepkite 10 minučių, arba tol, kol visos daržovės apskrus ir taps norimo minkštumo. Sudėkite česnaką ir pakepkite dar minutėlę. Nukelkite nuo ugnies, tačiau dangčio neatidenkite. Vidutinio dydžio puode užvirkite sultinį. Sudėkite likusius ingredientus, sumaišykite, uždenkite ir šiek tiek pakaitinus nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti 5 minutes, kol skystis įsigers į daržoves. Įpilkite šį daržovių mišinį į keptuvę ir sutrinkite šakute.

Troškinys su avinžirniais

Ingredientai:

  • 1 stiklainis Globus avinžirnių
  • 2-3 cukinijos
  • 2-3 baklažanai
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 1 nedidelis česnakas
  • Alyva
  • Druska, pipirai, raudonėliai, bazilikai, kmynai (pagal skonį)
  • 1 žaliosios citrinos sultys
flag

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių. Nuplovę visas daržoves supjaustykite griežinėliais į apskritimus ir nesumaišykite. Daržoves kruopščiai sudėkite į keptuvę. Pridėkite supjaustytas česnako skilteles ir viską sumaišykite. Nepamirškite pagardinti prieskoniais ir įdėkite į orkaitę kepti 15-20 minučių. Tada, sudėkite avinžirnius, viską susmaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kepkite dar 10 minučių. Patiekiant puikiai tinka bazilikas, tačiau drąsiai galite naudoti ir kitas žoleles. Tai sotus ir puikus patiekalas, kurį taip pat galite skanauti su mėsa.

Veganiška Paella

Ingredientai:

  • 2 šaukštai upač tyro alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • ½ svogūno
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ žaliosios paprikos
  • 2 pomidorai
  • 1 puodelis / 120g šaldytų artišokų šerdžių
  • ½ skardinės konservuotų ankštinių pupelių
  • ½ skardinės / 150 g Globus žirnelių
  • 1 ¼ puodelio / 240g basmati ryžių
  • 1 litras / 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 šaukšteliai ciberžolės miltelių
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos prieskonių
  • Druska ir juodieji pipirai, pagal skonį
flag

Paruošimas:

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytus česnaką, svogūną, raudonąją ir žaliąją paprikas. Kepkite, kol švelniai apskrus. Suberkite pjaustytus pomidorus ir kepkite dar 5-10 minučių. Suberkite likusias daržoves ir troškinkite dar 5 minutes. Virkite ryžius iki permatomos konsistencijos (pilnai išvirti nusausintus ryžius supilkite karštą daržovių sultinį, pagardindami nereikia). Tada į ciberžole, saldžiąja paprika, druska bei pipirais. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir virkite 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, arba kol ryžiai pilnai išvirs. Jeigu ryžiai kieti ar sausi – pridėkite dar sultinio. Prieš patiekdami paellą palikite pastovėti (uždengtą) mažiausiai 5 – 10 minutes.

Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba

Ingredientai:

  • 1 didelė skardinė Globus žaliųjų žirnelių
  • 2 porai
  • 150-200 ml riebios grietinėlės
  • 300 ml vištienos sultinio
  • Šiek tiek sviesto
  • Druska, pipirai
flag

Paruošimas:

Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite susmulkitą svogūną ir nusausintus žirnelius. Vištienos sultiniui pagaminti – kitame puode užvirkite vandenį ir ten ištirpinkite sultinio kubelį. 300 ml šio skysčio supilkite į puodą su žirneliais. Virkite ir pagardinkite pagal skonį. Sumažinę kaitinimo temperatūrą, supilkite riebią grietinėlę ir gerai sumaišykite. Galiausiai, pasinaudokite trintuvu, kad išgautumėte kreminę sriubos konsistenciją. Patiekite dekoruodami sriubą keliais žirniais.

Briuselio kopūstai su sūriu ir baltosiomis pupelėmis

Ingredientai:

  • 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg briuselio kopūstų, perpjautų pusiau
  • 6 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 puodelis vištienos sultinio
  • 1 skardinė GLOBUS baltųjų pupelių, nusausintų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 puodelis rupiai tarkuoto pecorino sūrio
flag

Paruošimas:

Didelėje keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite pusę briuselio kopūstų ir kepkite apie 5 minutes arba iki kol paruduos. Retkarčiais pamaišykite. Įdėkite iškeptus briuselio kopūstus į didelį dubenį. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite likusius kopūstus, sumažinkite šilumą iki vidutinio stiprumo ir vėl kepkite apie 5 minutes arba kol paruduos. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Į tą patį dubenį sudėkite ką tik iškeptus briuselio kopūstus.

Į keptuvę įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir padidinkite ugnies kaitrą. Sudėkite česnaką ir kepkite nuolat maišydami apie minutę, iki kol paruduos. Tada į keptuvę įpilkite sultinį ir briuselio kopūstus. Virkite maždaug 3 minutes, dažnai maišydami, iki kol kopūstai taps traškūs. Tada sudėkite sviestines pupeles ir sviestą, ir maišykite, kol sviestas ištirps. Pagardinkite druska ir pipirais. Gausiai pagardinkite patiekalą pecorino sūriu. Galite ragauti!

Batųjų pupelių salotos

Ingredientai:

  • 2 puodeliai Globus baltųjų sviestinių pupelių
  • 1/2 puodelio saldžiųjų marinuotų agurkų, smulkiai pjaustytų
  • 1/2 puodelio įdarytų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais arba stambiai pjaustytų
  • 1 puodelio supjaustytų pomidorų
  • 1 puodelis plonai supjaustytų raudonųjų paprikų
  • 1 puodelis plonai supjaustyto raudonojo svogūno
  • ¼ puodelio šviežių citrinų sulčių šaukštelis acto
  • 5 šaukštai ekstra virgin alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos Pipirų, pagal skonį
flag

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite Globus sviestines pupeles su agurkais, pomidorais, paprika ir raudonaisiais svogūnais. Mažesniame dubenyje iš acto, citrinos sulčių, druskos ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Padažu apipilkite pupeles ir daržoves. Palikite pastovėti šaldytuve bent valandą. Šios salotos puikiai tinka šiltai vasaros dieną. Tai greitai paruošiama ir maistinga skonių jūra tavo gomuriui. Skanaus!

 

VIDEO

GLOBUS Produkcija

flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >
flag
flag Daugiau >

Apie GLOBUS

Mes kruopščiai atrenkame užaugintas daržoves ir užtikriname, kad jos atitiktų aukščiausius kokybės standartus. Apdirbimo metu daržovės išsaugo visas vertingas maisto medžiagas, kad ant jūsų stalo patektų sveiki ir maistingi produktai.

flag

Globus kokybės sistema

Sertifikavimas

  •  IFS / BRC
  •  BIO
  •  IP
  • Hungarian Product
Auditas

  •  TESCO
  •  LIDL
  •  CONRAD
  •  REWE
  •  PRINCESS
flag