Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Paruošimas:
Prikaistuvyje užvirkite vandenį, įberkite druskos, išvirkite makaronus ir juos nukoškite. Supjaustykite svogūnus ir kumpį, nukoškite konservuotus kukurūzus. Sumaišykite grietinę su majonezu, pagardinkite prieskoniais, įmaišykite svogūnus, kumpį ir kukurūzais, galiausiai supilkite šį padažą ant makaronų ir užberkite tarkuoto sūrio. Paprasta ir greita!
Paruošimas:
Keptuveje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, kukurūzus ir pievagrybius, kai pastarieji apskrus, įdėkite papriką ir faršą. Kai viskas apkeps, sudėkite pomidorus, smulkiną kalendrą ir patroškinkite kartu. Prieš baigiant kepti, sudėkite raudonasias Globus pupeles, druską ir pipirus pagal skonį. Patiekite su virtais ryžiais, o viršu apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Paruošimas:
Pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, apibarstykite rūkytos paprikos prieskoniais. Į dubenį suberkite GLOBUS raudonąsias pupeles, avinžirnius bei pakeptą turinį. Taip pat įdėkite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, žiupsnelį pistacijų ir šaukštą sezamų pastos Tahini. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite druskos pagal skonį. Patiekite su skrudinta duonele ir papuoškite pistacijomis ir gabalėliu saulėje džiovinto pomidoro. Skanaus!
Paruošimas:
Nusausinkite GLOBUS Kids žirnelius ir morkas. Naudojantis trintuvu susmulkinkite ir sumaišykite svogūną, česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, įpilkite miltų, kad gautumėte vientisą masė. Sudėkite morkas ir žaliuosius žirnelius. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais. Uždenkite masę maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Iš gauto mišinio suformuokite mažus koldūnus ir apvoliokite juos į džiūvėsėliuose. Kepkite koldūnus iki kol apskrus.Nusausinkite iškeptus koldūnus ant virtuvinio popieriaus ir patiekite su sezoniniu padažu.
Ruošimo laikas: 45 minutės
4 porcijoms (20 kamuolių)
Paruošimas:
Svogūną nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite ant aliejaus ar kitų riebalų. Pabarstykite jį paprika, sudėkite česnaką ir įpylę vandens pagal skonį pagardinkite žolelių prieskoniais. Nepamirškite ir petražolių šaknies. Užvirkite ir, petražolėms suminkštėjus, sudėkite bulvių kubelius. Po 10 minučių galite pridėti daržoves iš GLOBUS skardinės. Po dar 10 minučių sriuba bus paruošta valgyti. Patiekite karštą.
Paruošimas:
Iš visų konservuotų daržovių išpilkite skystį ir jas nusausinkite. Supjaustykite svogūną į mažais gabaliukais. Viską sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, tada labai gerai išmaišykite. Įdėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš patiekdami papuoškite žolelėmis.
Paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite Globus burokėlius su supjaustytais kiviais ir fetos sūriu. Kelias minutes pakepinkite supjaustytus graikinius riešutus ir, kai jie atvės, suberkite į dubenį. Padažą pagaminkite sumaišydami citrinos sultis, medų, balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir garstyčių padažą, ir pagal skonį įberkite druską ir pipirus. Supilkite padažą ant salotų, sumaišykite ir palaikykite šaldytuve bent 1 valandą prieš patiekdami.
Paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlių kubelius, avietes ir du šaukštus pieno. Naudodami trintuvą (vidutinis greitis), pilkite pieną, kol išgausite norimą skysčio konsistenciją. Įpilkite šiek tiek ledo kubelio ir vėl pasinaudokite trintuvu, kad padarytumėte gėrimą dar gaivesniu. Papuoškite keliais mėtų lapais.
Paruošimas:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite raudonąjį svogūną, geltonąją papriką ir morkas, kepkite 10 minučių, arba tol, kol visos daržovės apskrus ir taps norimo minkštumo. Sudėkite česnaką ir pakepkite dar minutėlę. Nukelkite nuo ugnies, tačiau dangčio neatidenkite. Vidutinio dydžio puode užvirkite sultinį. Sudėkite likusius ingredientus, sumaišykite, uždenkite ir šiek tiek pakaitinus nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti 5 minutes, kol skystis įsigers į daržoves. Įpilkite šį daržovių mišinį į keptuvę ir sutrinkite šakute.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių. Nuplovę visas daržoves supjaustykite griežinėliais į apskritimus ir nesumaišykite. Daržoves kruopščiai sudėkite į keptuvę. Pridėkite supjaustytas česnako skilteles ir viską sumaišykite. Nepamirškite pagardinti prieskoniais ir įdėkite į orkaitę kepti 15-20 minučių. Tada, sudėkite avinžirnius, viską susmaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kepkite dar 10 minučių. Patiekiant puikiai tinka bazilikas, tačiau drąsiai galite naudoti ir kitas žoleles. Tai sotus ir puikus patiekalas, kurį taip pat galite skanauti su mėsa.
Paruošimas:
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytus česnaką, svogūną, raudonąją ir žaliąją paprikas. Kepkite, kol švelniai apskrus. Suberkite pjaustytus pomidorus ir kepkite dar 5-10 minučių. Suberkite likusias daržoves ir troškinkite dar 5 minutes. Virkite ryžius iki permatomos konsistencijos (pilnai išvirti nusausintus ryžius supilkite karštą daržovių sultinį, pagardindami nereikia). Tada į ciberžole, saldžiąja paprika, druska bei pipirais. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir virkite 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, arba kol ryžiai pilnai išvirs. Jeigu ryžiai kieti ar sausi – pridėkite dar sultinio. Prieš patiekdami paellą palikite pastovėti (uždengtą) mažiausiai 5 – 10 minutes.
Paruošimas:
Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite susmulkitą svogūną ir nusausintus žirnelius. Vištienos sultiniui pagaminti – kitame puode užvirkite vandenį ir ten ištirpinkite sultinio kubelį. 300 ml šio skysčio supilkite į puodą su žirneliais. Virkite ir pagardinkite pagal skonį. Sumažinę kaitinimo temperatūrą, supilkite riebią grietinėlę ir gerai sumaišykite. Galiausiai, pasinaudokite trintuvu, kad išgautumėte kreminę sriubos konsistenciją. Patiekite dekoruodami sriubą keliais žirniais.
Paruošimas:
Didelėje keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite pusę briuselio kopūstų ir kepkite apie 5 minutes arba iki kol paruduos. Retkarčiais pamaišykite. Įdėkite iškeptus briuselio kopūstus į didelį dubenį. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite likusius kopūstus, sumažinkite šilumą iki vidutinio stiprumo ir vėl kepkite apie 5 minutes arba kol paruduos. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Į tą patį dubenį sudėkite ką tik iškeptus briuselio kopūstus.
Į keptuvę įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir padidinkite ugnies kaitrą. Sudėkite česnaką ir kepkite nuolat maišydami apie minutę, iki kol paruduos. Tada į keptuvę įpilkite sultinį ir briuselio kopūstus. Virkite maždaug 3 minutes, dažnai maišydami, iki kol kopūstai taps traškūs. Tada sudėkite sviestines pupeles ir sviestą, ir maišykite, kol sviestas ištirps. Pagardinkite druska ir pipirais. Gausiai pagardinkite patiekalą pecorino sūriu. Galite ragauti!
Paruošimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite Globus sviestines pupeles su agurkais, pomidorais, paprika ir raudonaisiais svogūnais. Mažesniame dubenyje iš acto, citrinos sulčių, druskos ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Padažu apipilkite pupeles ir daržoves. Palikite pastovėti šaldytuve bent valandą. Šios salotos puikiai tinka šiltai vasaros dieną. Tai greitai paruošiama ir maistinga skonių jūra tavo gomuriui. Skanaus!