Visi receptai

flag

Kukurūzų ir makaronų salotos

flag

Salotos su pupelėmis ir kukurūzais

flag

Pikantiška pupelių užtepėlė

flag

Salotos su tofu sūriu ir bolivine balanda

flag

Morkų-bolivinių balandų keksiukai

flag

Traškūs koldūnai su žirneliais ir morkytėmis

flag

Tradicinė žaliųjų žirnelių sriuba

flag

Kukurūzų ir pupelių salotos

flag

Gaivios burokėlių salotos su kiviais, fetos sūriu ir graikiniais riešutais

flag

Burokėlių-aviečių-mėtų kokteilis

flag

Marokietiškas kuskusas su daržovėmis

flag

Troškinys su avinžirniais

flag

Veganiška Paella

flag

Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba

flag

Briuselio kopūstai su sūriu ir baltosiomis pupelėmis

flag

Batųjų pupelių salotos

Kukurūzų ir makaronų salotos

Ingredientai:

  • 1 pakelis makaronų
  • 1 maža skardinė kukurūzų „Globus“
  • 150 g kumpio
  • 1 vidutinis raudonas svogūnas
  • grietinė
  • druska, pipirai, bazilikai
  • petražolės (nebūtina)
  • sūris
  • majonezas

Paruošimas:

Prikaistuvyje užvirkite vandenį, įberkite druskos, išvirkite makaronus ir juos nukoškite. Supjaustykite svogūnus ir kumpį, nukoškite konservuotus kukurūzus. Sumaišykite grietinę su majonezu, pagardinkite prieskoniais, įmaišykite svogūnus, kumpį ir kukurūzais, galiausiai supilkite šį padažą ant makaronų ir užberkite tarkuoto sūrio. Paprasta ir greita!

flag

Salotos su pupelėmis ir kukurūzais

Ingredientai:

  • 2 stiklinių ryžių
  • 2 skardinės Globus raudonųjų pupelių;
  • 1 skardinės Globus saldžiųjų kukurūzų
  • Didelio svogūno;
  • Pusės česnako;
  • 300 g. pjaustytų pievagrybių;
  • 200g faršo (veganiškai versijai naudoti – veganišką faršą)
  • 4 didelių pomidorų
  • Raudonosios paprikos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežios smulkintos kalendros
  • Žaliosios citrinos
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

Keptuveje pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, kukurūzus ir pievagrybius, kai pastarieji apskrus, įdėkite papriką ir faršą. Kai viskas apkeps, sudėkite pomidorus, smulkiną kalendrą ir patroškinkite kartu. Prieš baigiant kepti, sudėkite raudonasias Globus pupeles, druską ir pipirus pagal skonį. Patiekite su virtais ryžiais, o viršu apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.

flag

Pikantiška pupelių užtepėlė

Ingredientai:

  • 100 g džiovintų pomidorų aliejuje
  • Pusės skardinės GLOBUS raudonųjų pupelių
  • Pusės skardinės GLOBUS garuose ruoštų avinžirnių
  • Šaukšto sezamų pastos tahini
  • 1 svogūno
  • Poros skiltelių česnako
  • Saujos pistacijų - papuošimui
  • 1/2 šaukštelio rūkytos
  • paprikos prieskonių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos

Paruošimas:

Pakepinkite susmulkintus svogūną ir česnaką, apibarstykite rūkytos paprikos prieskoniais. Į dubenį suberkite GLOBUS raudonąsias pupeles, avinžirnius bei pakeptą turinį. Taip pat įdėkite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, žiupsnelį pistacijų ir šaukštą sezamų pastos Tahini. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, įberkite druskos pagal skonį. Patiekite su skrudinta duonele ir papuoškite pistacijomis ir gabalėliu saulėje džiovinto pomidoro. Skanaus!

flag

Salotos su tofu sūriu ir bolivine balanda

Ingredientai:

  • Pusė paprikos
  • Nedidelio agurko
  • 100 g rūkyto tofu sūrio
  • Skardinės GLOBUS VITAL bolivinės balandos
  • Saujos aupjaustyto poro griežinėlių
  • Saujos pistacių
  • Natūralaus graikiško jogurto
  • 1/2 citrinos

Paruošimas:

Kubeliais supjaustykite tofu sūrį ir pakepinkite keptuvėje.  Supjaustykite papriką ir agurką. Viską sumaišykite su GLOBUS bolivine balanda, poro griežinėliais, pagardinkite durska ir pipirais, apšlakstykiteypač tyru alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Pagardinkite smulkintomis pistacijomis. Patiekite su graikišku jogurtu.

flag

Morkų-bolivinių balandų keksiukai

Ingredientai:

  • 1 skardinės “Globus” bolivinės balandos
  • 3 didesnių morkų
  • 4 kiaušinių
  • 16 dkg cukraus (idealiai tinka rudasis cukrus)
  • Maždaug 6 šaukštai aliejaus (galite naudoti ir daugiau)
  • 25 dkg miltų
  • cinamono (pagal skonį)
  • šokolado drožlių (nebūtina)

Paruošimas:

Sudėkite nusausintą bolivinę balandą į didelį dubenį. Į dubenį sudėkite tarkuotas morkas, tada supilkite kiaušinius, cukrų, miltus, cinamoną ir aliejų, ir viską gerai išmaišykite. Į keksiukų formą sudėkite keksiukų popierių ir tolygiai paskirstykite mišinį. Taip pat galite pridėti šiek tiek šokolado drožlių. Tada formą įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190°C laipsnių, ir palikite kepti maždaug 20 minučių.

flag

Traškūs koldūnai su žirneliais ir morkytėmis

Ingredientai:

  • 2 skardinių (400 g) GLOBUS Kids žirnelių su mažomis morkomis
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto petražolių
  • 2 šaukštų pieno
  • 80 g miltų
  • 3 šaukštų smulkių džiūvėsėlių
  • 500 ml kepimo aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų, pagal skonį

Paruošimas:

Nusausinkite GLOBUS Kids žirnelius ir morkas. Naudojantis trintuvu susmulkinkite ir sumaišykite svogūną, česnaką, petražoles ir alyvuogių aliejų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius su pienu, įpilkite miltų, kad gautumėte vientisą masė. Sudėkite morkas ir žaliuosius žirnelius. Gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei maltais pipirais. Uždenkite masę maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Iš gauto mišinio suformuokite mažus koldūnus ir apvoliokite juos į džiūvėsėliuose. Kepkite koldūnus iki kol apskrus.Nusausinkite iškeptus koldūnus ant virtuvinio popieriaus ir patiekite su sezoniniu padažu.

Ruošimo laikas: 45 minutės

4 porcijoms (20 kamuolių)

 

flag

Tradicinė žaliųjų žirnelių sriuba

Ingredientai:

  • 1 (400 g) skardinės „Globus žirnelių su morkomis
  • 2 petražolių šaknies
  • 3–4 bulvių
  • 1 nedidelio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • petražolių
  • paprikos prieskonių, druskos
  • pipirų
  • aliejaus arba kitų riebalų

Paruošimas:

Svogūną nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite ant aliejaus ar kitų riebalų. Pabarstykite jį paprika, sudėkite česnaką ir įpylę vandens pagal skonį pagardinkite žolelių prieskoniais. Nepamirškite ir petražolių šaknies. Užvirkite ir, petražolėms suminkštėjus, sudėkite bulvių kubelius. Po 10 minučių galite pridėti daržoves iš GLOBUS skardinės. Po dar 10 minučių sriuba bus paruošta valgyti. Patiekite karštą.

flag

Kukurūzų ir pupelių salotos

Ingredientai:

  • 1 skardinė „Globus“ kukurūzų
  • 1 skardinė „Globus“ raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė „Globus“ baltųjų sviestinių pupelių
  • 1 stiklainis „Globus“ avinžirnių
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Oregano, bazilikas (pasirinktinai)

Paruošimas:

Iš visų konservuotų daržovių išpilkite skystį ir jas nusausinkite. Supjaustykite svogūną į mažais gabaliukais. Viską sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais, tada labai gerai išmaišykite. Įdėkite dubenį į šaldytuvą kelioms valandoms. Prieš patiekdami papuoškite žolelėmis.

flag

Gaivios burokėlių salotos su kiviais, fetos sūriu ir graikiniais riešutais

Ingredientai:

  • 1 skardinė Globus burokėlių kubeliais
  • 2 kiviai supjaustyti mažais griežinėliais
  • 100 g supjaustyto fetos sūrio
  • 1 puodelis keptų graikinių riešutų
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite Globus burokėlius su supjaustytais kiviais ir fetos sūriu. Kelias minutes pakepinkite supjaustytus graikinius riešutus ir, kai jie atvės, suberkite į dubenį. Padažą pagaminkite sumaišydami citrinos sultis, medų, balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir garstyčių padažą, ir pagal skonį įberkite druską ir pipirus. Supilkite padažą ant salotų, sumaišykite ir palaikykite šaldytuve bent 1 valandą prieš patiekdami.

flag

Burokėlių-aviečių-mėtų kokteilis

Ingredientai:

  • 70 g „Globus“ burokėlių supjaustytų kubeliais
  • 200 g šviežių aviečių šiek tiek mėtų
  • 15–30 cl pieno
  • 2 šaukštai medaus

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlių kubelius, avietes ir du šaukštus pieno. Naudodami trintuvą (vidutinis greitis), pilkite pieną, kol išgausite norimą skysčio konsistenciją. Įpilkite šiek tiek ledo kubelio ir vėl pasinaudokite trintuvu, kad padarytumėte gėrimą dar gaivesniu. Papuoškite keliais mėtų lapais.

flag

Marokietiškas kuskusas su daržovėmis

Ingredientai:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 225g Globus žirnelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
  • 1 saldžiosios geltonosios paprikos, supjaustytos
  • 150 g mažų morkyčių, supjaustytų
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 400g Globus avinžirnių
  • 1 puodelis / 300ml vištienos ar daržovių sultinio
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio paprikos prieskonių
  • ½ arbatinio šaukštelio maltos kalendros
  • ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės
  • ½ arbatinio šaukštelio salierų druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
  • Sauja šviežių, pjaustytų petražolių
  • 1/8 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • ¼ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 6 pikantiškų pipirų, supjaustytų
  • 1 puodelio / 175 g. kuskuso

Paruošimas:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite raudonąjį svogūną, geltonąją papriką ir morkas, kepkite 10 minučių, arba tol, kol visos daržovės apskrus ir taps norimo minkštumo. Sudėkite česnaką ir pakepkite dar minutėlę. Nukelkite nuo ugnies, tačiau dangčio neatidenkite. Vidutinio dydžio puode užvirkite sultinį. Sudėkite likusius ingredientus, sumaišykite, uždenkite ir šiek tiek pakaitinus nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti 5 minutes, kol skystis įsigers į daržoves. Įpilkite šį daržovių mišinį į keptuvę ir sutrinkite šakute.

flag

Troškinys su avinžirniais

Ingredientai:

  • 1 stiklainis Globus avinžirnių
  • 2-3 cukinijos
  • 2-3 baklažanai
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 1 nedidelis česnakas
  • Alyva
  • Druska, pipirai, raudonėliai, bazilikai, kmynai (pagal skonį)
  • 1 žaliosios citrinos sultys

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laipsnių. Nuplovę visas daržoves supjaustykite griežinėliais į apskritimus ir nesumaišykite. Daržoves kruopščiai sudėkite į keptuvę. Pridėkite supjaustytas česnako skilteles ir viską sumaišykite. Nepamirškite pagardinti prieskoniais ir įdėkite į orkaitę kepti 15-20 minučių. Tada, sudėkite avinžirnius, viską susmaišykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Kepkite dar 10 minučių. Patiekiant puikiai tinka bazilikas, tačiau drąsiai galite naudoti ir kitas žoleles. Tai sotus ir puikus patiekalas, kurį taip pat galite skanauti su mėsa.

flag

Veganiška Paella

Ingredientai:

  • 2 šaukštai upač tyro alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • ½ svogūno
  • ½ raudonosios paprikos
  • ½ žaliosios paprikos
  • 2 pomidorai
  • 1 puodelis / 120g šaldytų artišokų šerdžių
  • ½ skardinės konservuotų ankštinių pupelių
  • ½ skardinės / 150 g Globus žirnelių
  • 1 ¼ puodelio / 240g basmati ryžių
  • 1 litras / 4 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 šaukšteliai ciberžolės miltelių
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos prieskonių
  • Druska ir juodieji pipirai, pagal skonį

Paruošimas:

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite supjaustytus česnaką, svogūną, raudonąją ir žaliąją paprikas. Kepkite, kol švelniai apskrus. Suberkite pjaustytus pomidorus ir kepkite dar 5-10 minučių. Suberkite likusias daržoves ir troškinkite dar 5 minutes. Virkite ryžius iki permatomos konsistencijos (pilnai išvirti nusausintus ryžius supilkite karštą daržovių sultinį, pagardindami nereikia). Tada į ciberžole, saldžiąja paprika, druska bei pipirais. Gerai sumaišykite visus ingredientus ir virkite 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, arba kol ryžiai pilnai išvirs. Jeigu ryžiai kieti ar sausi – pridėkite dar sultinio. Prieš patiekdami paellą palikite pastovėti (uždengtą) mažiausiai 5 – 10 minutes.

flag

Kreminė žaliųjų žirnelių sriuba

Ingredientai:

  • 1 didelė skardinė Globus žaliųjų žirnelių
  • 2 porai
  • 150-200 ml riebios grietinėlės
  • 300 ml vištienos sultinio
  • Šiek tiek sviesto
  • Druska, pipirai

Paruošimas:

Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite susmulkitą svogūną ir nusausintus žirnelius. Vištienos sultiniui pagaminti – kitame puode užvirkite vandenį ir ten ištirpinkite sultinio kubelį. 300 ml šio skysčio supilkite į puodą su žirneliais. Virkite ir pagardinkite pagal skonį. Sumažinę kaitinimo temperatūrą, supilkite riebią grietinėlę ir gerai sumaišykite. Galiausiai, pasinaudokite trintuvu, kad išgautumėte kreminę sriubos konsistenciją. Patiekite dekoruodami sriubą keliais žirniais.

flag

Briuselio kopūstai su sūriu ir baltosiomis pupelėmis

Ingredientai:

  • 8 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 kg briuselio kopūstų, perpjautų pusiau
  • 6 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 puodelis vištienos sultinio
  • 1 skardinė GLOBUS baltųjų pupelių, nusausintų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 puodelis rupiai tarkuoto pecorino sūrio

Paruošimas:

Didelėje keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, sudėkite pusę briuselio kopūstų ir kepkite apie 5 minutes arba iki kol paruduos. Retkarčiais pamaišykite. Įdėkite iškeptus briuselio kopūstus į didelį dubenį. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, suberkite likusius kopūstus, sumažinkite šilumą iki vidutinio stiprumo ir vėl kepkite apie 5 minutes arba kol paruduos. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti. Į tą patį dubenį sudėkite ką tik iškeptus briuselio kopūstus.

Į keptuvę įpilkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir padidinkite ugnies kaitrą. Sudėkite česnaką ir kepkite nuolat maišydami apie minutę, iki kol paruduos. Tada į keptuvę įpilkite sultinį ir briuselio kopūstus. Virkite maždaug 3 minutes, dažnai maišydami, iki kol kopūstai taps traškūs. Tada sudėkite sviestines pupeles ir sviestą, ir maišykite, kol sviestas ištirps. Pagardinkite druska ir pipirais. Gausiai pagardinkite patiekalą pecorino sūriu. Galite ragauti!

flag

Batųjų pupelių salotos

Ingredientai:

  • 2 puodeliai Globus baltųjų sviestinių pupelių
  • 1/2 puodelio saldžiųjų marinuotų agurkų, smulkiai pjaustytų
  • 1/2 puodelio įdarytų alyvuogių, supjaustytų griežinėliais arba stambiai pjaustytų
  • 1 puodelio supjaustytų pomidorų
  • 1 puodelis plonai supjaustytų raudonųjų paprikų
  • 1 puodelis plonai supjaustyto raudonojo svogūno
  • ¼ puodelio šviežių citrinų sulčių šaukštelis acto
  • 5 šaukštai ekstra virgin alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos Pipirų, pagal skonį

Paruošimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite Globus sviestines pupeles su agurkais, pomidorais, paprika ir raudonaisiais svogūnais. Mažesniame dubenyje iš acto, citrinos sulčių, druskos ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą. Pagardinkite juodaisiais pipirais. Padažu apipilkite pupeles ir daržoves. Palikite pastovėti šaldytuve bent valandą. Šios salotos puikiai tinka šiltai vasaros dieną. Tai greitai paruošiama ir maistinga skonių jūra tavo gomuriui. Skanaus!

 

flag